Αγιώτικο πανηγύρι και Γιορτή Μήλου

ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΙ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

γιορτη αγιου αντωνιου

Ξεκινάει 31 Αυγούστου το ιστορικό πανηγύρι της Αγιάς και η Γιορτή Μήλου, η οποία πλαισιώνεται με ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα με το πανηγύρι τους, οι Αγιώτες τιμούν με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις τη μνήμη των προστατών τους, του ασκητή της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου. Παράλληλα, θα γιορταστεί και η επέτειος απελευθέρωσης της Αγιάς από τους Τούρκους. Θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά όπως δημιουργικό εργαστήρι

γιορτη αγιου αντωνιου 2

Στο πλαίσιο του πανηγυριού θα τελεσθεί η γιορτή των Αγίων Αντωνίων Πολιούχων της Αγιάς, η Γιορτή Μήλου και θα εορτασθεί η επέτειος απελευθέρωσης της Αγιάς απο τους Τούρκους.

1381940464_5149

Ξεκινά το Αγιώτικο πανηγύρι, και μαζί της μια γιορτή πολυδιάστατη, όπως η πλούσια παραγωγή του κάμπου της Αγιάς. Μια γιορτή που ανα­δεικνύει όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της περιο­χής. Συνδυάζει τη θρησκευτική πίστη του εορτασμού των πολιούχων Αγίων Αντωνίων με την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Μια γιορτή που δίνει το σύνθημα για την αρχή της συγκομιδής των πανελλη­νίως γνωστών μήλων Αγιάς.

μιλααγιωτικο πανηγυρι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s