Η Αγιά τιμά την Εθνική επέτειο της 25 Μαρτίου

 25March1Με κάθε επισημότητα θα γιορτασθεί και στην Αγιά η Εθνική Επέ­τειος της 25ης Μαρτίου του 1821.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που εξέδωσε ο Δήμος Αγιάς, από την 8η πρωινή της Δευτέρας 24 Μαρτίου ως και της δύσεως του ηλίου της Τρίτης 25 Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δη­μο­σίων, δημοτικών,ιδιωτικών καταστημάτων,   των καταστημάτων  Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών.

Το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία θα πραγματο­ποιη­θούν οι καθιε­ρωμένες εορτές με ομιλίες, ποιήματα και σκετς, ενώ στις 11:30 θα απο­δοθούν τιμές στο Ηρώο των Πεσόντων Αγωνιστών από τους μαθητές πα­ρουσία των Τοπικών Αρχών.

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, στις 10:30πμ, θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Αγιάς κ. Χαρχαρίδου Αναστασία. Στις 11, θα ψαλεί επι­μνημό­συνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στις 11:30 θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυ­κείου και ΕΠΑΛ. Μετά το πέρας της παρέλασης μαθητές του Γυμνασίου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s